Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

11 desembre 2019 Dimecres II d’advent Is 40, 25-31

Aquest temps d’advent sempre és una crida a l’esperança. Ara bé, passa que no tothom espera, perquè creu que ja ho té tot; en canvi pot tenir una certa necessitat d’esperança el qui s’adona que la vida pot donar més de si; però, tot i desitjar-ho, creu que li falta molt camí per recórrer, i se sent cansat. Per a aquest darrer, les paraules d’Isaïes: «El Senyor no es cansa ni poc ni molt, i la seva intel•ligència és immensa. Dóna forces als qui estan rendits, i els dèbils, els fa robustos», li poden anar molt bé. Cal fer-ne memòria. Senyor, que quan em senti cansat o abatut, senti l’alè que dóna vida.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova