Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

21 d’abril 2019 Diumenge de Pasqua

Avui és la festa més gran de l’any litúrgic. Celebrem la resurrecció de Jesús. La primera lectura de l’Eucaristia ens recorda el que és essencial en la nostra fe. És Pere el qui subratlla el que és veritablement important. Amb Pere ho ha de fer tota l’Església, i per tant, cadascun de nosaltres. Seria molt bo que recordéssim de memòria el que Pere anuncia i que ell n’és testimoni; perquè també cadascú de nosaltres féssim com Pere. Pere es fa creïble. També nosaltres hem de ser creïbles. Però ho serem poc quan el nostre testimoniatge no és capaç d’explicar-ho des de l’experiència de la fe. Cal que primer pensem de què, en essència, haig de donar testimoni. Què és, en essència, el que jo visc des de la meva experiència de fe. Senyor, vull viure el misteri del teu amor. Senyor, et demano ajuda: ensenya’m a agrair-t’ho.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova