Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

26 maig 2019 Diumenge VI Pasqua Ac 15, 1-2.22-29

El relat d’avui ens fa veure que, des de les primeres comunitats cristianes, sempre hi ha hagut qui ha volgut imposar uns costums que no són essencials per viure la fe, però que per algunes persones, per la seva formació i la seva història els ha estat molt profitós; però que per d’altres esdevenen pertorbadors i inquieten els esperits. Cal saber discernir. Hi ha un aplec perquè cadascú pugui exposar el seu parer, i també hi ha un escrit en el qual en un moment donat diu: «és que l’Esperit Sant i nosaltres hem cregut que no us havíem d’imposar cap altra càrrega que aquests indispensables...» ¿Com saber quan les nostres opinions són inspirades per l’Esperit Sant? Senyor, vull fer la teva voluntat i que ho sàpiga viure lliurement, joiosament.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova