Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

30 març 2020 Dilluns V quaresma Dn 13, 1-9.15-17.19-30.33-62

Avui se’ns proposa de reflexionar sobre la història coneguda amb el nom de “casta Susanna”. Ella, per causa del mal, representats pels dos jutges ancians, és condemnada injustament; i va fer aquesta pregària: «Déu etern, vós que coneixeu el que és secret i ho veieu tot abans que existeixi sabeu prou que m’acusen falsament...». Ve a ser una anticipació del que li va passar a Jesús, condemnat també injustament. Però el missatge de fons ens descriu què fa Déu: Déu salva. Quan el profeta Daniel desemmascara l’arrel del mal, el llibre comenta: « Tota l’assemblea del poble... beneïen Déu que salva els qui esperen en ell.» ¿Quantes vegades has tingut la mateixa actitud que van tenir els de l’assemblea del poble? Senyor, Vós coneixeu el més profund del meu cor, féu que no hi habiti la maldat.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova