Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal·lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Salutació del Pare Abat

Déu vos guard ! Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.

+ Josep M. Soler
Abat de Montserrat
Ampliar Salutació del Pare Abat

Actualitat de Montserrat

Veure més notícies

Comentaris de la Paraula

26 gener 2020 diumenge III Is 8, 23b – 9, 3

Avui els text d’Isaïes: «El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum», el trobem citat a l’evangeli. Aquesta frase ens descriu un sentiment que tenia, segons el parer del profeta, el poble. Anava desorientat i amb Jesús recobren el sentit de la vida, la d’avançar. ¿No teniu la impressió que hi ha molts que caminen ben desorientats, amb una sensació d’ofec, d’encorsetament molt gran? Però el profeta ens diu encara una altra cosa: «Heu trossejat el jou que li pesava, la barra que duia a l’espatlla, i l’agulló que l’arriava». En el fons ens diu, amb Déu retrobarem la llibertat. A tu et passa el mateix? Com expresses i celebres aquesta llibertat? Senyor, arrenca’m la por que m’ofega, necessito sentir l’alè del teu esperit d’amor que és la font de la llibertat.

Bíblia de Montserrat (epub)

Portada de la bíblia de Montserrat

Versió original i notes pels Monjos de Montserrat


La Bíblia de Montserrat en un volum, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps, Romuald M. Díaz i deu altres traductors, tots ells monjos de Montserrat, seguint l’obra iniciada el 1926 pel P. Bonaventura Ubach.

El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Descarrega la Bíblia obre una pàgina nova

Actualitat de Pastoral

Veure més notícies de Pastoral